torsdag 31 mars 2011

Beställningskort från min mor..

Som skulle ge ett kort till en herre som fyller 60. Så jag ville då använda något av motiven som finns på Inkidos vintageark för Gentlemen (finns hos Scrap-Perra). Jag letade reda på lite papper som jag tyckte skulle passa en herre och hittade dessa härliga papper från Maja Design.

Här ser ni att den bruna fotomattan är av coredination så jag har sandpapprat lite runt för att få fram en lite ruffigare stil. Jättekul att få jobba med coredination, det är såååå många olika användningsområden för dessa cardstock, inte bara att vara cardstock.
Tack för titten!

onsdag 30 mars 2011

Grattis kort...

och här har jag anpassat kort utifrån en stil som jag tror passar mottagaren, Umenorskan. Hon fyllde år och jag ville ju så klart uppmärksamma det. Så här har jag sprayat med Smooch Spritz på en vit cardstock, tagit lite remsor av ett gammalt Bo Bonny papper som är väldigt färgglatt och lite knappar.

Turkosa bokstäver för hon älskar allt med turkost.
Måste säga att det är verkligen mycket färgpigment i dessa smooch spritz, jättehärliga och klara färger. Det kommer bli fler försök från min sida.

tisdag 29 mars 2011

Kram...

Det fanns några i min närhet som hade det lite tufft av olika anledningar så jag kände för att göra lite kort till dem med en enkel KRAM. Jag tog då fram mina Maja Design papper från Ska vi ta en fika?, helt underbara papper och gjorde dessa två kort.

Stämplarna är från hÄnglar och är målade med Tombow och distresser. Jag älskar att det går att använda dessa två olika färger med samma teknik, det blir så enkelt då att få olika färger och djup.
Jag har även använt lite glossy accent på hjärtat för att få lite effekt på kortet.
Tack för titten och hoppas att ni skickar iväg kort till era nära och kära när det behövs lite uppmuntran eller bara för att!!

onsdag 23 mars 2011

Enkelt grattiskort...

till makens bror som har fyllt år och inte vill ha massa krussidull. Så jag tog lite olika papper från MMEs Oh La La for him och gjorde det här kortet.

Det blir väldigt effektfullt att ha svart cardstock som "fotomatta", det har jag sett på TesaBs kort som jag har börjat anamma.

Har några till kort som jag har gjort men vet inte om de har kommit fram ännu så jag avvaktar ett par dagar innan jag visar dem här.

tisdag 15 mars 2011

Grattis kort...

till sonen som jag gjorde på typ 30 min vilket är väldigt fort för mig. Jag hittade härliga gamla papper från Sassafras Lass som jag har köpt i somras och minns inte ens vad det är för serier. Men tog en orange cardstock som bas, två olika mönstrade papper och en orange matta i mitten för att bryga av lite. Och så MLS ministickers till titeln. Siffran 8 är från en av Sassafras Lass dekorationer som finns hos Scrap-Perra, massor av olika journaling eller siffor i förpackningen. Lite närbild. Den svarta borden är ju nederkanten på ett av papprerna, de får man ju inte missa att använda.
Kram

torsdag 10 mars 2011

Till minne av Farmor Birgit...

tyvärr så har då makens farmor gått bort, hon kom aldrig hem från sjukhuset så kände jag att det var dags att göra en LO till minne av henne. Hon var sååå förtjust i sina barnbarn och här ser vi ett foto när hon träffar Kristin för första gången. Kristin var första tjejen på flera generationer på sin pappas sida så det var väldigt stort för Farmor Birgit att få träffa en liten.

Alla papprerna kommer från 3 Bugs April Shower som finns hos Scrap-Perra Stjärnan är utstansad i en Coredination Whitewash papper som faktiskt Scrap-Perra him self har stansat ut, sen har han sandpapprat lite på den och även kört i en embossing folder genom cuttlebugen. (han frågar nu om han har scrappat men jag svarar bara lugnt, han har lekt, när han har lagt en av sina stjärnor på ett kort eller LO så har han scrappat!!)
Här ser ni även lite rosa på kanterna på den vita blomman. Det är Distress stain Spun Sugar. Det är en flaska som ser ut som en dabber men det är väldigt lättflytande färg och lätt att använda som en cat eye. Vi har fått hem ett första lass till Scrap-Perra och mycket såldes i Karlstad så vi ska fylla på lagret med dessa, jag vill ha fler färger själv....
Journalingen kommer jag ha lite dold i den vita påsen, hittade bara inte tagsen för att skriva den så det ska jag leta reda på. Banner är från die-cut pappret som tillhör serien April Showers
Nu ska jag fundera på om jag kan göra ett minialbum med foton på henne och barnbarnen till begravningsfikat. Måste bara hitta lite foton till det. Det tror jag att gästerna skulle uppskatta att få se.