måndag 9 december 2013

Art journal - dooling...

Ibland är det skönt med segt internet. Den här sidan uppstod under en låång process. Först gjorde jag en bakgrund med olika Dylusion mister efter att jag hade tittat på lite youtube -klipp om Dylusion art journal och misterna. Så jag gjorde ett antal olika bakgrunder och sedan fick de vara där och mogna.

Först så gjorde jag lite gosting-teknik vilket innebär att man tar en stencil och sprayar vatten på och låter den reagera och sedan torkar man bort det med papper. Då blir det en ljusare skugga, du ser några sådana om du tittar noga på sidan.

Därefter så doodlade jag en ram med vart penna och sedan tog jag den vita pennan och gjorde streck som staket. Sedan gjorde jag svarta prickar och fyllde på ramen.

Sedan fick det stå ett tag innan jag kom vidare. Och det gjorde jag egentligen när jag höll på att beställa grejer från USA men vi hade supersegt internet så medan datorn tänkte så doodlade jag. Och det var egentligen inspiration från Sara som just du hade dooling i Scrap-Perras blogg (jag har visat den här i den bloggen tidigare..)

SÅ jag doodlade blommor i olika storlekar och former.



Pennorna jag har använt är svart och vit signo penna.

lördag 7 december 2013

Bröllopskort

Fick en beställning av Pers kusin på ett bröllopskort som ursprungligen skulle vara ett snyggare kuvert för ett presentkort. Och efter lite diskussion så blev det ett kort med ett fack där det ska finnas plats för ett A4 papper (ihop vikt då).

Så mitt kort är 25 cm högt och 15 cm brett. Detta för att det ska få plats att vika ihop ett A4 papper i mitten. Här ser ni framsidan, mönstrade papper från Basic Greys RSVP och kraft cardstock. Jag har även stansat ut klockan (Sizzix-die) med craft cardstock.

Blommorna är blandning av rosor och cherry blooms som vi har fyllt på, vi har mycket mer i butiken än vad som finns i webshoppen, vi får se om vi senare fyller på i webshoppen också.
Närbild
Närbild
På insidan. Ni ser till vänster fickan där de ska kunna stoppa i pappret och till höger har jag stansat ut med Spellbinders där jag har skrivit vilka som kortet är ifrån.
Nu får vi hoppas att både beställarna och mottagarna gillar kortet.

Ha en bra helg.

fredag 6 december 2013

Morgonrutiner..

Gillar den här layouten av flera skäl. Ett skäl är att jag gillar färgerna som det blev på denna layout men så gillar jag att jag har dokumenterat barnens morgonrutin som det var i soffan vid den här tidpunkten..

I botten är det ett flertal olika stenciler tillsammans med flera olika färger av Distress Ink dynor. Dova mönstrade papper från MME som fanns hos Scrap-Perra i somras, tror att de har tagit slut faktiskt. Blommorna är blandade Petaloo och Prima.



Hoppas att ni hittar någon inspiration.

måndag 2 december 2013

Bröllopstårta...

Jag och maken var på bröllop i helgen och jag fick ju äran att göra ett grattiskort. Och maken kom på den briljanta iden att göra en bröllopstårta, jag gjorde ju en förra året när vi skulle på bröllop. Nåja, sagt och gjort, jag satte igång och skapade. Det är chipboard i botten som är målad med vit gesso och sedan har jag gjort två våningar med vit cardstock. Och på den har jag limmat fast lite spets och blomband och en drös med blommor och dekorationer. De flesta blommorna är vita från början och så har jag sedan sprayat på lite mist - mest Heidi Swapps mister Rose och Gold.

Jag har även dekorerat med lite utstansat med hjälp av  dies och punchar som jag har hemma och Shaved Ice från Stampendous och en drös med löv och Rhinestones.

Nu får ni se en drös med bilder så håll till godo.








Hoppas att ni blir sugna på att göra en tårta, det tog ca 8 timmar att skapa den ;)

Ha en bra vecka.