lördag 28 maj 2011

En helt annan stil...

på den andra kursen som hölls på Scrapgalens event i mitten av maj. Här var kursledaren Mahlin Wiggur som hade samma tekniker men en HELT annan stil, mycket färg och klet!!

Första regeln var: Ingen väljer foto i förväg!!! Vi hade fått 3 härliga mönstrade papper från Playground (Echo Park, finns även hos Scrap-Perra). Så vi fick börja med att klippa ut massa olika saker, bland annat pilar, border, blommor och annat vi kunde tänkas vilja ha. Sen skulle vi ta tre stycken ramar i wellpapp och lägga dem (tomma) på LOn som vi trodde att vi ville ha dem sen. Sen skulle vi lägga ut lite pilar, diecut, stickers och annat som vi skulle ha som mask (fästa dem med lite "smutsig" tejp på baksidan så att de sitter fast.

Sen blev det att mista med minst 3 olika mister, vi hade fått en skål med 5 olika färger som var färdigblandade i minimister med hjälp av Distress Ink Refiller. Sen var det bara att mista på efter behag. Ett tips är att låta en färg torka i taget så att de inte blandar sig, alternativ att köra med en embossingfön (därav är det bra att ha lite tejp bakom det du maskar så att de inte blåser bort).

Efter det fick vi montera mönstrat papper bakom 2 av de tre ramarna (vi fick fortfarande inte bestämma fotot) och sedan lägga ut pilar, diecut, det vi har klippt ut blommor etc såsom vi behagade.

Sen när ALLT var färdigdekorerat så fick vi välja fotot. Och jag hade tur att jag hittade ett härligt foto på min son som passade perfekt i den stora ramen. Och där efter blev titeln klar också.
Lite närbild på en del av dekorationer. Lite stickles på blommorna och lite pearls och rhinestones där jag tycker att det passar.
Det var kul att få jobba på det här sättet. Jag gjorde även en kompis LO, den får ni se om ett par dagar.

Vill ni se fler exempel från Mahlins kurs, kolla in Scrapgalens blogg.

Inga kommentarer: