torsdag 28 juni 2012

She Art -tavla

Och här får ni se presenten som födelsedagsbarnet fick på sin överraskningspresent tillsammans med kortet jag bloggade härom dagen. Hon fick een egenhändigt gjord She Art-tavla. Även den gjorde jag i gula och lila toner för att matcha kortet :)

Först började jag med att ha på mönstrat papper som gick i lila och gula toner. Tror man knappt kan se det på tavlan på fotot :). Limmade på det med mod podge ordentligt. Sedan på med massor av akrylfärg och även de i lila och gula färg men även inslag av grönt. Sedan tog jag en mask från Crafters Workshop och mistade Dylyusions Ink Spray i lila färg. Så långt ok. Sen kom det tuffa att ha på ett lager med mod podge till för att få det vattenfast och kunna jobba i flera lager.

Problemet är att Dylusions ink är vattenlösligt och mod podge är vattenbaserat så det blöder av att komma i kontakt. Men om man duttar försiktigt med en pensel istället för att pensla ut limmet så klarar man sig hyfsat. ni ser lite på hur det på tavlan har smetat ut men det är inget jag stör mig jättemycket på.
Med hjälp av en annan mask har jag med modeling past skapat lite cirklar, de har sedan fått ett lager gul Neo Color 2 på sig och även lite stämpelmotiv. Jag har doodlat med svart penna i hörnen och även haft på mer vit gesso med hjälp av bubbelplast. Fjärilen är en rub-on.
Rub-ons i form av blommor, fått lite färg med hjälp av en Faber-Castell PITT penna och ännu mera lila cirklar med modeling paste, doodling med svart penna och stämpel.
Själva klänningen är mönstrat papper från Glitz och lite spets i form av midja. Rub-ons på kjolen och längst ner.
Ansiktet är bokpapper och sedan målat med Faber-Castell pennor. Håret är först brun akrylfärg och sedan fyllt på med svart och brun Faber-Castell penna.
Börjar få klämm på detta med att göra She Art-tavlor. Ska nog börja fundera på lite andra motiv och kanske göra en tavla att ha hemma på väggen!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Härligt Mia! Ser ut att ha varit roligt att jobba med henne. Mer Rub-ons åt folket säger jag, älskar dem!

Har nu skickat efter en canvas som är 50*100 till mig som jag någon dag hoppas våga göra en tavla till matrummet av.

Majsan sa...

WOOW såå himla läckert :)

KRAM MAJSAN