måndag 26 juli 2010

Mitt första minialbum är klart...

och det är ett djuralbum som jag har köpt för ett tag sedan men inte har tagit mig i kragen att göra klart. Men nu så har jag gjort klart det på mindre än 1 vecka.

Så här ser den ut "stående". Just nu är den bara fastbunden med snöre, jag måste köpa ringar till den så att den blir lite mer stadig. Här är den uppifrån. Första sidan har jag gjort själv, den ingår inte i albumet. Jag har skrivit manuellt ZOO på en kartong (jag tog en tom frukostfling-kartong) som jag sedan klädde med papper. Papprerna jag har använt har jag fått av min kära kompis Paula som är i djurtema allihop. Jag vet tyvärr inte märket men tror att det är ett färdigt pack där det är 2 papper av varje mönster. bild
Jag har ju såklart tagit bilder av varje uppslag men tänkte inte tråka ut er med dem. Principen är att i det färdiga albumet är det 5 sidor, apa, giraff, zebra, noshörning och elefant. Dessa har jag täckt med det mönster som passar så för zebra har jag lyckats ta ett zebra mönstrat papper osv. Sedan har jag utökat albumet med några extra sidor. Framsidan såg ni ovan.
Sen har jag även tagit en lagom stor papp-påse som jag har lagt in som en sida, ena sidan är täckt med mönstrat papper och baksidan har jag häftat fast några biljetter som minne. Och sedan i papp-påsen har jag lagt lite andra minnen, bland annat bokningsbekräftelsen för att visa vad vi har betalat för boendet. Det kan vara lite kul att se om typ 10 år.
Här ser ni baksidan och även hur jag har dekorerat en "djur"sida. Jag har genom tiderna köpt på mig lite djurdekorationer till följd av att vi har åkt till Kolmården och andra djurparker genom åren så jag hade en del dekorationer att välja på.
En "sida" är även två stycket tags som jag har dekorerat. Här ser ni framsidan.
Och så här ser ni att de är två stycken tags, syns knappt på bilden ovan.
Och på baksidan har jag dekorerat med informationsblad och annat som jag hade med mig från Kolmården. Perfekt att ha som minne och journaling.
En egenhändig sida var att göra en ficka av cellofanplast för att kunna ha en karta i över området. I överkant har jag gjort hål med min crop-o-dile och sedan "sytt" med ett snöre. Ville inte bara sätta i kartan utan något skydd för att hindra att den kommer åt foton eftersom den inte är syrafri.
Det finns så klart massa fler sidor att visa men vill inte tynga bloggen med för många. Det var kul att göra det här albumet och kommer definintivt göra fler. Har några här hemma som väntar på mig.

3 kommentarer:

Cath. sa...

Superläckert album!
Tror du har missat att du faktiskt vann min utlottning i Pysseltagens blogg, kika in där och mejla mig din adress så kommer ett litet pris på posten!
Ha det gott!
/Cath.

Maritha sa...

Såå Coolt! Vilket härlig album!

Cornelia sa...

Otroligt fint!
Minialbum är kul att göra, kul att bläddra i, kul att ge bort som present och kul att ha kvar som minnen...

Minialbum ÄGER, som mitt bonusbarnbarn Emil skulle ha sagt! *S*